فهرست محتوا
Toggleتمام افرادی که تصمیم به عمل بینی می گیرند ، تمایل دارند که در طی این جراحی ، تمامی نواقص و ایرادات تنفسی و ظاهری رفع شود و به نتیجه مطلوب خود برسند اما گاهی جراح به دلیل تغییرات و دستکاری های غیرحرفه ای باعث ایجاد مشکلات بیشتری برای بیمار می شود و یا گاهی پزشک در طی رینوپلاستی اولیه امکان ایجاد تغییر دلخواه را در بینی ندارد به همین جهت مشکلاتی که پیش از عمل وجود داشته همچنان باقی خواهد ماند تمامی این مراحل در نهایت سبب نیاز افراد به عمل بینی ترمیمی خواهد ماند. با توجه به اهمیت جراحی بینی ترمیمی و سوالات متداول از جراحی بینی ثانویه نیاز دانستیم در این مقاله به مهمترین سوالات پیرامون این حوزه پاسخ دهیم.
جراحی بینی ترمیمی چیست ؟
عمل بینی ترمیمی ، که به عنوان رینوپلاستی ترمیمی نیز شناخته میشود ، یک جراحی نسبتا پیچیده است که برای اصلاح یا بهبود نتایج نامطلوب از عمل قبلی بینی انجام میشود و می تواند مشکلاتی مانند عدم تقارن ، نقصهای ساختاری ، مشکلات تنفسی و بهبود ظاهر بینی را رفع کند . با توجه به حساسیت بیشتر این تکنیک و وجود چالش های بیشتر ، به تخصص و تجربه بالایی از سوی جراح نیاز است تا بتواند با بهبود عملکرد و ظاهر بینی ، رضایت بیمار را به دست آورد.
چه افرادی نیاز به جراحی بینی ترمیمی دارند ؟
رینوپلاستی ثانویه ، معمولاً برای افرادی قابل انجام است که در طی جراحی های پیشین به نتیجه مناسب نرسیده اند و برخی مشکلات موجود ، سبب نیاز مجدد آنها به عمل شده است .
این مشکلات میتوانند شامل موارد زیر باشند:
1. نقصهای ساختاری
شاید بتوان گفت مهمترین عامل موثر در تصمیم افراد برای تجربه جراحی بینی ثانویه ، وجود مشکلات ساختاری و نقص هایی است که در سیستم تنفس آن ها تاثیر منفی گذاشته است. گاهی این ایرادات در اثر بی تجربه بودن جراح اتفاق می افتد و گاهی نیز این نواقص از ابتدا وجود داشته اند و در عمل های پیشین اصلاح نشده اند.
2. ظاهر نامناسب بینی
در صورتی که تغییرات جراح ، سبب ایجاد ظاهری غیر طبیعی شده باشد که دلخواه زیباجو نباشد با استفاده از تکنیک های جراحی بینی ترمیمی می توان این مشکلات را که عموما قوس زیاد پل بینی ، نامتقارن بودن دو سمت بینی و یا سوراخ های خیلی کوچک است را اصلاح کرد.
3. آسیب به بینی
پس از عمل اولیه مهم است که مراقبت های لازم را از بینی داشته باشید تا در اثر عواملی مثل ضربه ، تصادف و یا فشار زیاد نیاز به عمل ثانویه پیدا نکنید.
این جراحیها معمولاً پیچیدهتر از جراحی اولیه هستند و نیاز به تخصص و تجربه بالای جراح دارند. بنابراین انتخاب جراح ماهر و با تجربه بسیار مهم است.
در عمل بینی ترمیمی چه تغییراتی ایجاد می شود ؟
عمل بینی ترمیمی ، میتواند تغییرات مختلفی را بسته به مشکلات و نیازهای خاص بیمار ایجاد کند. برخی از تغییرات شایع که در این نوع جراحی انجام میشود عبارتند از:
• اصلاح نواقص ساختاری
برطرف کردن نواقص ساختاری باقیمانده یا جدیدی که در جراحی اولیه به درستی اصلاح نشدهاند.
• بهبود تنفس
رفع مشکلات تنفسی که ممکن است به علت انحراف تیغه بینی ، انسداد راههای هوایی ، یا سایر مشکلات ایجاد شده باشد.
• تصحیح شکل ظاهری بینی
تغییر شکل نوک بینی ، پل بینی ، یا نوک بینی به منظور ایجاد تعادل و هماهنگی بیشتر با سایر قسمتهای صورت.
• افزایش یا کاهش اندازه
تغییر اندازه کلی بینی یا بخشهایی از آن برای ایجاد تناسب بهتر با چهره.
• اصلاح تقارن
بهبود تقارن بینی که ممکن است در جراحی اولیه به درستی ایجاد نشده باشد.
• برداشتن بافت اضافی
برداشتن بافتهای اضافی یا برجستگیهایی که به درستی برداشته نشدهاند.
• افزودن بافت
افزودن غضروف یا بافتهای دیگر به نواحی که به منظور بهبود شکل و ساختار بینی نیاز به تقویت دارند.
• برطرف کردن جای زخم
اصلاح جای زخمهای ناپسند یا برطرف کردن بافتهای اسکار که در جراحی اولیه ایجاد شدهاند.
این تغییرات بهطور کلی به منظور بهبود نتایج جراحی اولیه ، رفع مشکلات عملکردی و افزایش رضایت بیمار از ظاهر بینی انجام میشوند. مهم است که قبل از جراحی با جراح خود مشورت کرده و تمام نگرانیها و انتظارات خود را مطرح کنید تا بهترین نتیجه ممکن به دست آید.
فاصله زمانی مناسب بین اول بینی اولیه و ثانویه
فاصله زمانی مناسب بین جراحی بینی اولیه و جراحی ترمیمی معمولاً حداقل 12 ماه توصیه میشود زیرا پس از عمل بینی ، باید زمان کافی برای بهبود و ترمیم بافت ها در نظر گرفته شوند و با کاهش تورم نتایج جراحی بینی اولیه مشخص گردد ، این مسئله کمک موثری در شناسایی ایرادات بینی به جراح و تصمیم در خصوص اصلاح آن ها می کند و ریسک خطای پزشکی را پایین می آورد علاوه بر آن اکثر جراحان معتقد هستند با توجه به اینکه بینی تازه جراحی شده ، استحکام کافی را ندارد ، عوارضی مانند عفونت ، خون ریزی و کند شدن زمان نقاهت بیشتر در بیماران اتفاق می افتد
با این حال ، در برخی موارد خاص و با توصیه پزشک ممکن است این مدت زمان تغییر کند. مهم است که با جراح خود در این مورد مشورت کنید و تصمیمگیری بر اساس شرایط خاص شما انجام شود.